Sie verwenden einen veralteten Browser!

Um zukunftsfähig zu sein, wurde unsere Webseite für die neuesten Technologien entwickelt.
Mit dem von Ihnen verwendeten Browser kann unsere Webseite nicht korrekt ausgeführt werden.
International Office
Das International Office koordiniert die internationalen Aktivitäten der Universität Vechta.

Summer- and Winterschools Ausschreibungen

Dienstag, 13.07.2021

Internationale Sommer- und Winterschulen werden von verschiedensten Universitäten und Hochschulen aus den unterschiedlichsten Ländern angeboten. Nutzen Sie die Möglichkeit sich mit Studierenden aus der ganzen Welt zu vernetzen, sich mit globalen Thematiken zu befassen und tiefer in kulturelle Vielfalt einzutauchen!

Aktuelle Ausschreibungen werden hier veröffentlicht.

--------------------------------------------------------------------------

univie: winter school for Cultural Historical Studies – "The Discovery of Modernity - Vienna Around 1900"

Vienna, Austria (February 3 - 17, 2023)

The two-week program combines first class academic courses with an extensive social and cultural program. Vienna’s rich cultural heritage, especially the museums, will lead to a thorough understanding of the input of the fin-de-siècle on the modernization of Europe.

This unique program consists of high-level lectures in the morning and guided excursions in the city of Vienna as well as visits to various museums in the afternoon. Outside the framework of classes, Vienna offers plenty of opportunities to explore additional cultural and historical sights.

The academic course environment encourages intercultural and social exchange and favors mutual understanding within the international student population. Participants thus broaden their horizons, meet colleagues from different fields of study, make friends for life and build connections for their future professional careers.

There is a video to offer some impressions of the univie: winter school. Please use the following link for access: Winter School Video (univie.ac.at)

For more detailed information about the univie: winter school for Cultural Historical Studies please visit our homepage: http://shs.univie.ac.at/winter-school

The application deadline for the winter school is November 30, 2022.

-----------------------------------------------------------------------------